«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Οκτώβριος, 2006

ImageΑφιέρωμα στη μορφή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή διοργανώνουν το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το Μουσείο Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας. 

Η Εκδήλωση, με θέμα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ο μεγάλος Έλλην Μαθηματικός και το γένος Καραθεοδωρή ως εθνικός θησαυρός» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2006, ώρα 11:30 π.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (στο Δημαρχείο της Βέροιας).

Θα παρουσιάσουν εισηγήσεις τους οι κ.κ.: 
Δέσποινα Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη, συγγραφέας της βιογραφίας του Κ. Καραθεωδορή,
Αθανάσιος Λιπορδέζης, Μαθηματικός – Συγγραφέας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή,
& Νίκος Λυγερός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Λυών – Στρατηγικός Σύμβουλος. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2006, ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε., το Μουσείο Εκπαίδευσης και η Δημόσια Βιβλιοθήκη, προσφέρουν στους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, μια πρωτόγνωρη μαθηματική εμπειρία, με τίτλο: «Οπτικά Μαθηματικά.  Γρίφοι – Στρατηγική Επίλυσης Προβλημάτων». 

Εισηγητές οι κ.κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, Μαθηματικός – Συγγραφέας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή, & Νίκος Λυγερός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Λυών – Στρατηγικός Σύμβουλος.-