Αλτρουισμός
ΕΔΑΔ
Κ4
Έργα Ιδρύματος
Εκδηλώσεις Ιδρύματος
Τύπος-ΜΜΕ
Aρθρα
Ποιήματα
Διάλογοι
Αποφάσεις
Σύνδεσμοι
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Επικοινωνήστε μαζί μας
Συνεντέυξεις
K4

ΚΙΝΗΜΑ

ΚΥΠΡΙΩΝ

ΚΤΗΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

 

 

 

Εξοχώτατο

Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας,

κ. Τάσσο Παπαδόπουλο,

Λευκωσία.

 

 

 

 

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

 

Η 1η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του “ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ” που πραγματοποιήθηκε στις 24.6.2005 στη Λεμεσό, αποφάσισε τα κάτωθι:

 

  1. Καλεί την νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Βουλή και τα κόμματα να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση των περιουσιακών δικαιωμάτων των εκτοπισμένων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

 

  1. Nα καταγγείλει την Τουρκία για την συνεχιζόμενη κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών ολόκληρου του Κυπριακού λαού, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

  1. Να διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκτοπισμένοι δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε νόθα λύση που θα τους αποστερεί το δικαίωμα επιστροφής και αποκατάστασης στα σπίτια και τις περιουσίες τους και ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την ανάκτηση της γης που τους κληροδότησαν οι πρόγονοι τους.

 

  1. Να αγωνιστούν για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που να βασίζεται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων.

 

  1. Να αγωνιστούν για την Ισότιμη Κατανομή των βαρών της Τουρκικής εισβολής και κατοχής και την υιοθέτηση μέτρων κοινωνικής δικαιοσύνης και ενίσχυσης της φερεγγυότητας των εκτοπισμένων μέχρι την εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.

 

Κίνημα Κυπρίων Κτηματιών Κατεχομένων

24.6.2005