Αλτρουισμός
ΕΔΑΔ
Κ4
Έργα Ιδρύματος
Εκδηλώσεις Ιδρύματος
Τύπος-ΜΜΕ
Aρθρα
Ποιήματα
Διάλογοι
Αποφάσεις
Σύνδεσμοι
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Επικοινωνήστε μαζί μας
Συνεντέυξεις
Το Γυμνάσιο της Ελευθερίας

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση τύπου

 

 

Το Γυμνάσιο της Ελευθερίας

 

«Η ουσία της φύσης κρύβεται στις ιδιορρυθμίες της και γι αυτό μαθαίνουμε μόνο από τις ακραίες καταστάσεις. Για να  κατανοήσουμε τι σημαίνει παιδεία πρέπει να εξετάσουμε την έννοια της όταν αυτή είναι αναγκαία κι όταν αναζητά την ελευθερία για να δημιουργήσει το έργο της.»

 

Με γνώμονα την αγωνία των γονιών και των παιδιών του δημοτικού του Ριζοκαρπάσου, το Ίδρυμα Αλτρουισμός συνδιοργάνωσε με το σωματείο Το Ριζοκάρπασο, την περασμένη Τρίτη 29 Ιουλίου, τη διάλεξη «Ελεύθερη Παιδεία» με ομιλητή τον Δρ. Νίκο Λυγερό,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή. 

 

Στη διάλεξη παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου που ήθελε να ενημερωθεί, Καρπασίτες αγωνιστές, αλλά και εγκλωβισμένοι που ήρθαν ειδικά στις ελεύθερες περιοχές.

 

Η συντονισμένη προσπάθεια του Ιδρύματος Αλτρουισμός και της Επιτροπής Εγκλωβισμένων θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναλειτουργία του γυμνασίου στο Ριζοκάρπασο που παραμένει κλειστό από το 1975 και την διάσωση του δημοτικού που κινδυνεύει να κλείσει. 

 

Αμέσως μετά τη διάλεξη που εξήγησε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει αυτός ο συντονισμός, εκπαιδευτικοί που ήταν παρόντες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να διδάξουν στο γυμνάσιο που θα δώσει τη μάχη για να λειτουργήσει και τις τρεις του τάξεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο θα παραμείνουν στο Ριζοκάρπασο τα παιδιά που φέτος αποφοιτούν από το δημοτικό, αλλά θα επανέρθουν και τα αδέλφια τους που φοιτούν σε γυμνάσια στις ελεύθερες περιοχές.

[ Back ]