• Παρουσίαση βιβλίων του Nίκου Λυγερού

Eκδήλωση, όπου θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Λυγερού, "Οι σκιές του Πύργου" και "Στο σταυροδρόμι του γαλάζιου", θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου στις 8:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" (Ρήγα Φεραίου 106).
Ο άνθρωπος που ξεχωρίζει για 189 λόγους θα οδηγήσει στα μονοπάτια της δημιουργίας, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του. Ο ηθοποιός Λούης Γκόμεζμπεκ θα συμβάλει στην επικοινωνιακή σύνδεση με τις θεατροποιημένες σκηνές, από τις σκιές του Πύργου και το Σταυροδρόμι του γαλάζιου.
Ο Νίκος Λυγερός θα βρίσκεται εκεί, για να λύσει απορίες, αλλά, και να αναδείξει την τραγωδία, σε μια πράξη, με τίτλο "Προμηθέας και Αθηνά". Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος 'Aγγελος Κωνσταντίνου.
Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών. Είναι επισκέπτης στο "Δημοκρίτειο" Πανεπιστήμιο, καθώς και στο "Καποδιστριακό", και τακτικός συνεργάτης του "Π.Λ.".
Tην εκδήλωση διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο Discover-Παπασωτηρίου.(Source : http://www.epirusnews.gr/pli/2005/05/11/ekdiloseis.html)